Wandelideeën rond de Pont du Gard

De Pont du Gard is een ideale plek voor wandelliefhebbers!

Er zijn veel wandelpaden rond de Pont du Gard, die een spectaculair uitzicht bieden op het monument en het omliggende landschap. Het meest populaire pad is het pad dat langs de oevers van de Gardon loopt en een prachtig uitzicht op de brug en een prachtig natuurlandschap biedt.

Voor meer ervaren wandelaars is het mogelijk om de GR6 te volgen, een langeafstandswandelpad dat langs de Pont du Gard loopt. Deze route biedt een panoramisch uitzicht op de omgeving en laat u de dorpen en typische landschappen van de regio ontdekken.

Het is belangrijk op te merken dat sommige delen van de routes moeilijk kunnen zijn en een goede fysieke conditie vereisen. Het wordt ook aanbevolen om wandelschoenen te dragen en een fles water mee te nemen, vooral tijdens de zomermaanden.

Wandelingen rond de Pont du Gard zijn een geweldige manier om dit architectonische wonder te ontdekken terwijl u geniet van de natuurlijke schoonheid van het gebied. Of je nu beginner of ervaren bent, er is voor elk niveau wat wils!

Rond de camping zullen vele dorpen, kenmerkend voor de Provence, u helpen de tradities en knowhow van onze regio te ontdekken.

Neem vanaf de fontein van Saint-Bonnet-du-Gard de GR 6 die u naar de Pont du Gard brengt. Je kunt de overblijfselen van het aquaduct volgen naar Vers-Pont-du-Gard, bekend om zijn kalksteenrots, een bouwmateriaal dat de eeuwen trotseert.

Terwijl u Pont du Gard verlaat, neemt u de GR 63 en bezoekt u het middeleeuwse dorp Castillon du Gard, gelegen op een kalkstenen zandstenen heuvel. Het dorp heeft verschillende architectonische aspecten: geplaveide straatjes en waterspuwers, het huis van de wallen…

Nog een dorp dat u niet mag missen: Rochefort du Gard. Hoog op de rots staat inderdaad de Castelas, een oude Romaanse kapel uit de 12e eeuw.

WANDELEN ROND DE CAMPING

ONZE LABELS EN PARTNERS

Site par White Chapel - ID-Alizés

Vous avez une question ? Contactez nous pour plus d'infos
Om te voldoen aan de regelgeving met betrekking tot persoonlijke gegevens, geven we u de keuze om verschillende tools al dan niet te activeren waarmee we uw ervaring op deze site kunnen verbeteren (publieksmeting, sociale netwerken, enz.) Meer
Persoonlijke gegevens